MAJKEN SONNE - OM BOGEN


Denne bog er ren fiktion. Personerne er opdigtede men tager form ud fra de mange kroge, kontraster og udtryksformer det menneskelige sind kan have.

Det, der har drevet mig til at skrive bogen er en stor interesse i, hvad konsekvensen kan være, når der bruges for meget energi på at fremstå korrekt. Hvornår kan meningsfulde gode værdier, som f.eks. at leve sundt, blive usundt?

Gennem mit arbejde som psykolog kender jeg til, hvordan et stort indre pres med angsten for at gøre noget forkert eller ikke være god nok, i samspil med følelser som skyld, skam og aggression, kan være drivkraften til symptomer og destruktive mønstre.

Vores oplyste samtid har en bagside, som jeg med hjælp fra min hovedperson forsøger at skildre. Når vi hele tiden kan få mere viden omkring, hvad der er rigtigt at gøre, og hvad der er forkert, kan angsten få lov at spire, vokse sig stor og til sidst overtage. Og hvad er konsekvensen så, hvis vi ikke kan finde et ståsted i os selv?

Med for meget energi spændt op på at skjule sider af sig selv, undertrykke følelser og have stor forskel på det indre og ydre liv, kan presset på psyken blive for voldsomt.

Min hensigt med bogen har været, at belyse den bagside, der kan være ved at have så meget fokus på ’at leve rigtigt’. Mit håb er, at bogen vil medføre lidt mindre fokus herpå, og lidt mere medfølelse til sig selv og andre.


Bestil bogen her

Anbefaling

”... mon ikke vor tids selvbevidste kvinde vil kunne genkende vrangsider hos sig selv i dette gruopvækkende portræt af en ung piges kamp med sine følelsers natur ...”
Brian Kok,
psykolog, specialist i psykoterapi og psykiatri


Majken Sonne

Majken Sonne
(f. 1974). Psykolog og specialist i psykoterapi. Er selvstændig psykolog med praksis i Aarhus siden 2007.